Verloskunde

Je kunt bij ons terecht als je zwanger wilt worden, zwanger bent of als je alleen tijdens je kraamperiode bij ons onder controle wilt zijn.
Je kunt ons bellen om je aan te melden of via contact een mail sturen. Wij zullen dan contact met je opnemen.

 

Tijdens je zwangerschap kom je regelmatig op controle voor jezelf en natuurlijk om je baby in de gaten te houden. Tijdens deze controles meten we bijvoorbeeld je bloeddruk, luisteren we naar je baby en beantwoorden we alsje vragen. Je bent vrij om mee te nemen wie je wilt, dus denk ook een keer aan de opa’s en oma’s.

Maak je je zorgen en wil je een keer extra op controle komen, geen probleem. Geef het bij ons aan of bel ons om de afspraak in te plannen.

Wij hebben min 2 avond spreekuren in de week en ook een echo avond spreekuur. Zodat je ook, als je nog niet met verlof bent, na je werk langs kunt komen. Misschien goed om te weten dat je recht hebt om vrij te krijgen van je werkgever voor onze controles.

Wij begeleiden de bevallingen in het ziekenhuis of thuis. En wanneer je ons nodig hebt kun je ons ook hiervoor bellen. Wij houden voor de bevalling aan:

Belinstructies voor de bevalling
Dus bellen bij:

  • twijfel of ongerustheid!!!
  • het breken van je vliezen of als je weeën krijgt vóór 37 weken.
  • jullie 1e kindje; als je een uur lang weeën hebt om de 3-4 min, die een minuut aanhouden.
  • jullie 2 e /3 e /4 e kindje: als je weeën hebt om de vijf minuten, die steeds sterker worden en ongeveer een minuut aanhouden.
  • het breken van de vliezen als het hoofdje niet is ingedaald.
  • het breken van je vliezen overdag. Breken je vliezen ’s nachts, bel dan  de volgende ochtend
  • het breken van je vliezen en het vruchtwater groenig/bruinig is
  • helderrood bloedverlies ter hoeveelheid van een menstruatie of meer.

 

Telefoonnummer: 035-5414559

De vaste lijn staat doorgeschakeld naar degene die dienst heeft, dus je krijgt altijd direct de verloskundige aan de telefoon. Na de bevalling komen wij ook nog regelmatig langs in het kraambed en kun je hier ook bij vragen of problemen, contact met ons opnemen.

Kortom voor de hele zwangerschap en kraamperiode kun je bij ons terecht. Zie ook de homepage voor meer informatie.

Scroll to top